Zinc flake coating

16/12/2021

Naast elektrolytisch en thermisch verzinken is er nog een andere manier om de oppervlakte van bevestigingsmaterialen te beschermen: zinc flake/zinklamellen coating.

Een zinc flake coating ontstaat door een mix van zink en aluminium vlokken te binden. Deze coating biedt een langdurige corrosiebestendigheid en is geschikt voor buitentoepassingen. Door zijn karakteristieken combineert het de vele voordelen van zowel elektrolytisch als thermisch verzinken.

De specificaties voor zinklamellen coatings zijn opgenomen in volgende normen:

  • ISO 10683: vereisten voor bevestigingsmaterialen met schroefdraad.
  • EN 13858: vereisten voor bevestigingsmaterialen zonder schroefdraad en andere onderdelen.

Synoniemen: zinc flake, zinklamellen

Procedure

Zinc flake coating is een niet-elektrolytisch proces, wat een groot voordeel is t.o.v. elektrolytisch verzinken. Er komt geen waterstof vrij waardoor er geen risico ontstaat op waterstofbrosheid.

In eerste instantie wordt het oppervlak van het te behandelen materiaal klaargemaakt door verontreiniging, vet en eventueel oxidatie te verwijderen.

Vervolgens wordt de coating aangebracht, meestal gevolgd door slingeren om overtollig product te verwijderen. Het aanbrengen van de coating kan doorgaans gebeuren op twee manieren:

  • Spuiten: coating wordt met een spray gun handmatig of automatisch aangebracht. Vnl. voor grote of moeilijk te behandelen onderdelen.
  • Onderdompelen: onderdelen worden in een mand gelegd of vastgemaakt aan een rack en vervolgens ondergedompeld in een bad.

Procedés zinc flake coating

De laatste stap is een warmtebehandeling (veelal tussen 200 en 300°C) waardoor de coating op het metaal gefixeerd wordt.

Na de behandeling is de typische laagdikte 5 tot 15 micron. Dit is net iets meer dan bij elektrolytisch verzinken, maar nog steeds dun genoeg om schroefdraad problemen te vermijden zoals bij thermisch verzinkte bouten (40-70 micron) het geval is.

Corrosiebestendigheid

De meeste zink flake coatings hebben bij het uitvoeren van een zoutspraytest een bescherming van 240 tot zelfs 1500 uur, afhankelijk van de laagdikte en specificaties.

De goede corrosiebestendigheid is onder andere te danken aan de kathodische bescherming van de zink flake coating, die we ook bij thermisch verzinken zien. Het minder nobele zink offert zich op aan het onderliggende basismaterialen waardoor het staal wordt beschermd.

Zoutspray test zelfborende schroef

Merknamen

Zinc flake coating is een generische term dat een coating technologie omschrijft, maar wordt meestal onder specifieke merknamen op de markt gebracht, bv: Geomet, Delta Protekt, … Deze verschillende merken hebben hun eigen specificaties.

Eigenschappen

Voordelen

Nadelen

Geen gevaar op waterstofbrosheid

Duurder dan het klassieke  verzinken

Hoge corrosiebestendigheid

Minder courant

Geringe laagdikte = geen problemen met passing bout – moer

 

Geschikt voor bouten met inbus

 

Procedés minder belastend voor milieu

 

Mogelijk voor extra laag om wrijvingscoëfficiënt te verlagen, borgingslijm aan te brengen of specifieke kleur te bekomen

 

Fraai uiterlijk (kleur)